Gibanica

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. K přípravě potřebujete značnou dávku zručnosti i trpělivosti, jednotlivé vrstvy těsta se totiž prolévají náplní a specifickým způsobem balí, aby nikde nevytekla.

2. Suroviny na náplň vymícháme a poté na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto. Pozor, i vrchní plát musí být potřený.

3. Bochánky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C.

Poznámka k receptu

V Jelice gibanicu ale připravují i ve formě malých bochánků - chutná perfektně a její přípravu snadno zvládnete i doma.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...