Bramborový toč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.

Mléko přiveďte k varu a přelijte jím nastrouhané brambory. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, nasekané škvarky a strouhanku. Dochuťte majoránkou a důkladně promíchejte.

Bramborové těsto rozprostřete na plech nebo velký pekáč vyložený pečicím papírem, který ještě silně potřete sádlem. Uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte dozlatova (trvá to asi 20 minut). Upečenou placku nechte na pečicím papíru a poklaďte asi centimetrovou vrstvou zelí. Pomocí papíru placku po delší straně zarolujte jako roládu. Nakrájejte ji na plátky široké asi 2 cm a podávejte teplé nebo studené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...