Bramborová buchta se sušenými houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme stát. Mezitím do vlažného mléka rozkvedláme vejce, rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, špetku cukru a sůl a těsto necháme v teple 20 minut kynout.

Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a slijeme z nich tekutinu. Namočené houby slijeme a nakrájíme na kousky. Brambory a houby přidáme spolu s prolisovaným česnekem, majonézou, olejem, majoránkou a kmínem do vykynutého těsta a promícháme.

Těsto nalijeme do vymazaného pekáče, vložíme ho do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 40 minut, dokud buchta na povrchu pěkně nezrůžoví.

Poznámka k receptu

Buchtu podávejte horkou nebo i studenou, doplněnou nakládanou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...