Závin z letních jablek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy. Přidáme cukr a šťávu vymačkanou z citronu a promícháme.

V pánvi rozehřejeme třetinu másla, přidáme rozinky a krátce je za stálého míchání opečeme. Když se začnou nafukovat, zalijeme je vaječným likérem a stáhneme z ohně. Na zbylém másle krátce za stálého míchání opečeme třetinu perníkových drobečků.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm, do středu rozložíme jablka promíchaná s vychladlými rozinkami a vše posypeme opraženými drobečky.
Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přední delší stranu těsta přehneme přes náplň. Pak přes náplň přeložíme i protější delší stranu a těsto na krajích závinu k sobě dobře přimáčkneme a stočíme pod závin. Přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřeme vejcem, posypeme zbylými perníkovými drobečky, závin vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Před podáváním závin pocukrujeme a nakrájíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...