Tvarohovo-hruškový závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostky a promícháme s citronovou šťávou a rozinkami. Dvě lžíce cukru rozmícháme s citronovou kůrou, žloutkem, změklým máslem a tvarohem dohladka. Strouhanku opečeme za stálého míchání dozlatova na lžíci másla, vmícháme zbylý cukr a ještě krátce zvolna opražíme.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na široký obdélník silný asi 1 mm. Asi 5 cm od delšího kraje těsta rozetřeme pruh tvarohové náplně, přehneme přes ní okraj těsta a opatrně zavineme směrem do středu, až se okraj těsta přetočí na volné těsto. Vedle podélně nasypeme hrušky a posypeme je větší částí opražené strouhanky. Volné okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto zavineme i přes hrušky až k okraji.

Kraje těsta k sobě přimáčkneme, závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme bílkem, posypeme zbylou strouhankou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Když závin začne zlátnout, zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme ještě asi 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...