Tažený štrúdl

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve vodě rozšlehejte máslo, vejce, ocet a sůl. Do tekutiny postupně přidávejte mouku, až vznikne vláčné ne moc tuhé těsto.

Těsto na vále důkladně propracujte (alespoň 10 minut), pak ho zakryjte zahřátým kastrolem a nechte 1 - 2 hodiny odpočinout.

Odpočaté těsto vytáhněte na co nejtenčí placku (nejlépe na starším ubruse), pokropte ji rozehřátým máslem, posypte strouhankou, pokryjte jablky, rozinkami a ořechy, posypte podle chuti cukrem a skořicí.

Pomocí ubrusu stočte těsto do závinu, přendejte na plech (vymazaný nebo vyložený pečicím papírem), potřete máslem a v předem vyhřáté troubě upečte dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...