Malinový štrúdl

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme se změklým tukem a mlékem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme nejméně 12 hodin odležet v chladu.

Žloutky rozšleháme s cukrem, vmícháme pudinkový prášek a tuto směs lehce vmícháme do rozmíchaného měkkého tvarohu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové směsi.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na jeden větší nebo dva menší pláty, potřeme je tvarohovou směsí a posypeme malinami. Těsto stočíme do závinu, okraje těsta zahneme dolů a závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme rozehřátým máslem a pečeme dozlatova asi 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Hotový štrúdl hojně pocukrujeme, posypeme čerstvými malinami a podáváme nejlépe teplý.

Poznámka k receptu

Rozmačkejte čerstvé maliny s trochou smetany a cukru a touto jemnou omáčkou přelijte každou porci horkého štrúdlu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...