Křehký závin s tvarohem a broskvemi

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s oběma druhy cukru, práškem do pečiva, špetkou soli, citronovou kůrou a žloutkem a přilijeme tolik vína, abychom mohli zpracovat hladké těsto, které dobře propracujeme a necháme odležet asi 30 minut v chladu.

Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s oběma druhy cukru, citronovou kůrou a žloutkem. Přidáme tvaroh, strouhané mandle a pudinkový prášek a dobře promícháme.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a potřeme ho tvarohovou náplní. Povrch poklademe půlkami nebo třetinami broskví a těsto stočíme do závinu, který opatrně přeneseme na vymazaný plech.

Povrch závinu potřeme bílkem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme. Hotový závin pocukrujeme.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...