Vločky pro fajnšmekry

Seznam surovin

S jablky:

S kokosem:

Čokoládové s banánem:

Dýňový koláč:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Základní recept na namočené vločky: Do velké zavařovačky vsypte 50 g vloček a přilijte 125 ml mléka (nebo rostlinného mléka). Protřepte a odložte přes noc do lednice. Druhý den vmíchejte 2 lžíce nějaké hustější suroviny, která dodá chuť a zjemní strukturu – hodí se kokosová nebo zakysaná smetana, tvaroh, hustý jogurt, ovocné pyré... Nakonec dolaďte zvolenou příchuť.

1. S jablky: Do namočených vloček vmíchejte 2 lžíce měkkého tvarohu, ½ jablka nakrájeného na drobné kostičky, trochu medu a hrst nasekaných vlašských ořechů.

2. S kokosem a malinami: Do namočených vloček vmíchejte 2 lžíce kokosové smetany, přidejte 1 lžíci chia semínek a 1 hrst malin. Ozdobte kokosovými lupínky.

3. Čokoládové s banánem: Do namočených vloček vmíchejte
2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžíci kakaa a malou hrst nasekané čokolády. Podle chuti oslaďte medem. Nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou polovinu banánu a hrst lískových ořechů.

4. Dýňový koláč: Do namočených vloček vmíchejte 2 lžíce dýňového pyré, 2 lžíce zakysané smetany nebo crème fraîche a koření na dýňový koláč (nebo kombinaci skořice, hřebíčku, nového koření a muškátového oříšku). Přidejte hrst nasekaných lískových ořechů, a pokud chcete, zakápněte javorovým sirupem.

Poznámka k receptu

Mnoha lidem vadí klasická kaše z ovesných vloček, protože bývá leckdy rozvařená. Pokud ovšem vločky přes noc jen namočíte a pak je správně dochutíte, dostanete parádní snídani nebo dopolední přesnídávku.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...