Vdolečky s povidly

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí, lžíci cukru a mouky rozmícháme v části mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru, přilijeme vejce rozmíchané ve zbylém mléce, přidáme zbylý cukr, rozehřáté vlažné máslo, rum a vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm a kulatou formičkou nebo obrácenou skleničkou z něj vykrojíme kolečka – vdolečky, které necháme znovu asi 15 minut vykynout.

Do vykynutých vdolečků uděláme prstem důlek, touto stranou je vkládáme do hrnce s horkým olejem a usmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova. Vdolečky necháme odkapat na savém ubrousku, pak je potřeme rozmíchanými povidly (jsou-li příliš tuhá, zředíme je trochou vody), posypeme jemně nastrouhaným tvarohem a každý vdoleček ozdobíme kopečkem ušlehané smetany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...