Povidlové bochánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo a žloutky a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Pak z těsta vytvarujeme malé bochánky, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě chvilku kynout a pak upečeme v troubě vyhřáté asi na 170 °C dozlatova.

Upečené bochánky po vychladnutí rozkrojíme a naplníme povidly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...