Bramborové vdolečky se zavařeninou

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme stát. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu. Pak do nich vmícháme vejce a mouku, přidáme cukr, droždí rozpuštěné v mléce a špetku soli a důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát vysoký asi 1 cm a obrácenou skleničkou s pomoučeným okrajem z něj vykrojíme kolečka, která necháme na válu ještě znovu vykynout. Pak je usmažíme dozlatova z obou stran v pánvi ve větším množství rozehřátého oleje (nebo ve fritovacím hrnci) a necháme odkapat na savém papírovém ubrousku.

Teplé vdolečky ozdobíme zavařeninou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Každý pak ještě ozdobíme jako jablíčko: stopku uděláme z kousku celé skořice a přidáme jabloňový list (můžeme ho nahradit meduňkou).

Poznámka k receptu

Vdolečky podávejte horké, ale pokud vám vystydnou, nic se neděje. Studené chutnají také výborně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...