Bramborové koblížky se skořicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme na teplém místě 15 minut vzejít.

Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy a smícháme je s vejcem. Přidáme obě mouky se špetkou soli a zbylý cukr, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout 30 minut na teplém místě.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a obrácenou skleničkou z něj vykrajujeme kolečka, která necháme na válu znovu 10 minut kynout.

Kolečka smažíme v pánvi ve vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a necháme je odkapat na papírové utěrce.

Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. Podáváme je teplé nebo i studené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...