Žloutkové dortíčky

Seznam surovin

Na krém:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, změklé máslo, žloutky a špetku soli a vypracujeme hladké těsto (podle potřeby do něj přidáme ještě trochu vody, aby nebylo moc gumové). Zabalíme ho do fólie a necháme půl hodiny odležet v chladu.

Mezitím rozšleháme v kastrůlku všechny suroviny na krém kromě másla a za stálého míchání povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Směs necháme zchladnout na pokojovou teplotu (stále mícháme) a pak přišleháme změklé máslo.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 mm a vykrojíme z něj kolečka. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dorůžova asi 8 minut při 180 °C. Po vychladnutí slepíme vždy dvě kolečka krémem a necháme zaschnout.

V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, po zchladnutí k němu přilijeme mléko a necháme zvolna rozvařit. Přidáme karamely a zvolna vaříme, dokud se nerozpustí a poleva není dostatečně hustá. Slepené dortíčky přestříkáme polevou, posypeme kostičkami ananasu a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...