Vločkové placičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na teflonové pánvi rozehřejeme rostlinný tuk, přisypeme ovesné vločky, vanilinový a obyčejný cukr. Za stálého míchání opatrně zahříváme a necháme vločky opražit dozlatova. Pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, přisypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Z připravené hmoty oddělujeme lžící menší kousky a na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo
vymazaném tukem) z nich utvoříme malé hromádky (bochánky). Dáváme pozor, aby mezi nimi bylo dost prostoru, protože se při pečení ještě roztečou do šířky.

Každou hromádku ještě trochu zploštíme širokým nožem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a zvolna upečeme. Hotové placičky necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...