Kokosky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na hrnec s vodou posaďte skleněnou nebo nerezovou mísu. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte bílky a špetku soli, šlehejte elektrickým šlehačem a průběžně přidávejte cukr, dokud se nevytvoří lesklý hutný sníh

2. Mísu sejměte z parní lázně a šlehejte, dokud sníh nevychladne. Přidejte citronovou šťávu, prošlehejte, přidejte kokos a nastrouhané piškoty, opět prošlehejte.

3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte lžičkou hromádky. Pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 150 °C, pak snižte teplotu na 100 °C a pečte ještě 10 minut. Křehké kokosky se během chladnutí trochu zpevní, uvnitř by ale měly zůstat vláčné.

Poznámka k receptu

  • Kokos by neměl o Vánocích na stole chybět. Ideálně v podobě andělsky bílých kokosek.
  • Ingredience na 45 kusů.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...