Ořechové turbánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tyčinku Margot společně s rozinkami a rumem zpracujeme v sekacím strojku na jemnou pastu. V míse propracujeme polovinu základního těsta nakrájenou na kousky s pastou a kakaem.

Z každé poloviny těsta připravíme asi 40 stejně velkých kuliček. Světlé rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a každou kuličku zploštíme palcem. Do vzniklého důlku dáme kuličku z tmavšího těsta a do ní vmáčkneme jádro oříšku. Připravené turbánky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 7 minut, dokud nezačne světlé těsto zlátnout.

Vychladlé turbánky spodní stranou namočíme do rozehřáté čokoládové polevy a necháme je v lednici ztuhnout.

Recept na ořechové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...