Ořechové slzičky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přisypeme mleté ořechy a mícháme, dokud nezačnou lehce zlátnout. Směs odstavíme, přimícháme mouku a necháme mírně zchladnout. Prošleháme s mlékem, opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Poté směs odstavíme a necháme zchladnout.

Ořechové těsto vyválíme na 2 mm silný plát, vykrájíme z něj asi 80 slziček a pečeme je na plechu s papírem na pečení v troubě vyhřáté na 160 °C 6 - 7 minut. Slzičky přendáme na rovnou desku a necháme vychladnout.

V misce promícháme změklé máslo s kakaem a cukrem. Připravenou ořechovou směs prošleháme a po lžících ji zapracujeme do kakaového másla. Hotový krém necháme lehce ztuhnout v lednici.

Slzičky slepíme krémem vždy po dvou a necháme ztuhnout 20 minut v lednici. Nakonec horní polovinu namočíme do rozehřáté čokoládové polevy a ozdobíme čtvrtkou vlašského ořechu.

Recept na ořechové těsto najdete zde.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...