Medvědí tlapky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme jemně nastrouhané ořechy, moučkový cukr, mletou skořici a hřebíček, změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout v chladu.

Na válu z připraveného odleželého těsta utvoříme váleček a nakrájíme ho na malé kousky. Lehce je obalíme v hladké mouce a vtlačíme do formiček na tlapky (pracny) vymazaných tukem. Naplněné formičky s těstem rozložíme na plech, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto upečeme dozlatova.

V misce smícháme moučkový cukr s vanilinovým. Upečené tlapky ihned vyklopíme z formiček na vál, ještě horké je obalujeme v ochuceném moučkovém cukru a teprve pak je necháme zcela vychladnout.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...