Linecký "pětiboj"

Seznam surovin

Na pracny:

Na rohlíčky:

Na čokoládová kolečka a placičky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme ho na čtvrtiny. Do jedné zapracujeme asi lžíci hladké mouky, rozválíme ho na pomoučeném válu na tenký plát, vykrojíme z něj hvězdičky, do poloviny ještě vykrojíme kolečko a upečeme je dorůžova při 150 °C.

Do dalšího dílu těsta zapracujeme přísady na pracny, naplníme jím lehce vymazané formičky na pracny a upečeme je do světle hnědé barvy při 160 °C. Horké pracny vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

Do třetího dílu těsta zapracujeme 2 lžíce kakaa a odkrojky zbylé z hvězdiček. Dvě třetiny tohoto těsta rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, z kterého vykrájíme kolečka a upečeme je dorůžova při 150 °C.

Zbylé odkrojky z koleček zapracujeme do odložené třetiny těsta, utvoříme z něj váleček o průměru asi 4 cm, nakrájíme ho na placičky silné asi 1 cm a upečeme je při 160 °C.

Do posledního dílu těsta zapracujeme mandle, rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm, vykrojíme z něj rohlíčky, upečeme je při 160 °C a ještě horké obalíme v cukru.

Vychladlé hvězdičky slepíme marmeládou a kolečka nutellou. Placičky částečně potáhneme polevou, kolečka polevou přestříkáme a posypeme perličkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...