Linecké slepovánky

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

  • marmeláda (pikantní(nejlépe rybízová) na slepení)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z prosáté mouky, změklého másla, obou cukrů, žloutků, citronové kůry a šťávy vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na 2 hodiny do ledničky.

Pak je na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte na plát silný asi 2mm a vykrajujte z něj různé tvary (polovina bude vždy plná a druhá s ozdobnými otvory).

Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, až těsto zpevní. Nemělo by ale příliš zezlátnout. Vychladlé kousky cukroví slepujte marmeládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...