Linecké kytičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozmícháme změklé máslo s oběma druhy cukru a citronovou kůrou na hladký krém. Přimícháme vejce a na závěr do hladké hmoty přidáme prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto (mouku nezapracováváme příliš dlouho ani těsto moc dlouho nepřevalujeme, aby se nezapařilo), zabalíme ho do mikrotenového sáčku a necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj formičkou tvary kytiček a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. V polovině kytiček ještě vypíchneme kulatým vykrajovátkem střed, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme do světle zlatavé barvy.

Upečené kytičky necháme vychladnout, pak plné kytičky potřeme marmeládou, zakryjeme je vykrojenými kytičkami a cukroví poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Aby červená marmeláda hezky vynikla, posypte nejprve vykrojené kytičky cukrem a teprve pak je přilepte na kytičky potřené marmeládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...