Vanilkové hřebínky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a oba druhy cukru, přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru a nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle zpracujeme hladké těsto. Asi pětinu těsta oddělíme a zapracujeme do ní kakao. Z obou těst vytvarujeme ne příliš silný váleček, každé těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Pak těsto rozválíme každé zvlášť na pomoučeném válu na tenčí plát. Kakaový plát těsta nakrájíme na proužky a poklademe je na plát světlého těsta. Ještě jednou oba pláty opatrně přejedeme válečkem, aby se těsta spojila, a ze vzniklého plátu vykrájíme formičkou hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dorůžova. Upečené horké kousky ihned přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Pudinkový prášek a žloutky rozmícháme v troše mléka a promícháme v kastrůlku nebo misce se zbylým mlékem a salkem. Nádobu se směsí vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Pak nádobu ponoříme do studené vody a kvedláme, dokud směs nevychladne. Upečené vychladlé hřebínky slepíme po dvou připraveným krémem a necháme je v chladu proležet.

Poznámka k receptu

Vykrojené tvary vkládejte jen do dobře vyhřáté trouby, jinak se těsto bude roztékat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...