Švestky v marcipánu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Švestky vložíme do vhodné sklenice, zalijeme je koňakem nebo rumem a vše zahřejeme v mikrovlnné troubě (ale nevaříme). Pak sklenici uzavřeme a švestky necháme stát do druhého dne, aby dobře nasákly alkoholem.

Mandle nebo oříšky nasypeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme na několik minut do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo je opatrně nasucho opražíme na pánvi). Mandle (oříšky) necháme vychladnout a pak je nasekáme nahrubo.

Marcipánovou hmotu rozválíme na válu poprášeném moučkovým cukrem na tenký plát a rádýlkem ho nakrájíme na proužky. Švestky vyjmeme z alkoholu, necháme je dobře odkapat a pak každou obtočíme proužkem marcipánu. Zabalené švestky potřeme marmeládou a obalíme v nasekaných mandlích nebo oříšcích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...