Šlehačkové cukroví II

Postup přípravy

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme v chladu asi 30 minut odležet.

Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou různé menší tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme do světle žluta (asi 10 – 12 minut).

Ještě teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Cukroví bude ještě chutnější, když na obalení použijete moučkový cukr smíchaný s vanilinovým cukrem nebo moučkový cukr ovoněný pravou vanilkou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...