Šlehačkové cukroví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk osolíme, přidáme cukr, kůru a vešleháme mouku a smetanu. Vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto necháme zabalené do fólie odležet hodinu v lednici.

Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm a tvořítky z něj vykrájíme stejně velké kousky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut.

Ještě horké cukroví ihned po upečení obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout. Nakonec je necháme v temnu a chladu rozležet nejméně do druhého dne.

Poznámka k receptu

Kontrola jen přes sklo! Při pečení šlehačkového cukroví neotvírejte troubu, jinak těsto správně nevyběhne.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...