Šampaňské korzetky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, změklého másla, žloutků a špetky soli vypracujeme jemné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu.

Mezitím rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme margarín a cukr, za občasného míchání je necháme rozpustit a na závěr vmícháme sekt a citronovou šťávu a krém necháme vychladnout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, vykrájíme z něj srdíčka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C do světle žluté barvy.

Po vychladnutí spojíme vždy dvě srdíčka krémem a bílou polevou na ně nastříkáme obrysy korzetu a šněrovačku. Přidáme knoflíčky z cukrových perliček a ozdobná cukrová srdíčka.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...