Rumové koláčky

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oříšky na ozdobení nasypeme do pánve a nasucho je opražíme na mírném ohni. Ještě horké je promneme v utěrce a slupky vyfoukáme.

Na vál nasypeme mouku, moučkový cukr a mleté oříšky, rozsekáme do nich máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát (neměl by být příliš slabý) a vykrojíme z něj malá kolečka. Přeložíme je na suchý plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a rumem na hladký krém, kterým spojíme vždy dvě vychladlá kolečka. Na závěr je přelijeme hustou polevou připravenou utřením moučkového cukru s teplým rumem a horkou vodou. Než poleva zaschne, ozdobíme každé kolečko praženým oříškem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...