Pudinkové cukroví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme prosátou mouku smíchanou s pudinkovými prášky a práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.

Větší formičky (například ve tvaru rohlíčků) vymažeme rozpuštěným tukem. Naplníme je kousky těsta, které do formiček vmáčkneme tak, aby v těstě byla mírná prohlubeň, protože při pečení těsto nabude. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 20 minut.

Upečené cukroví vyklopíme z formiček a po vychladnutí ho zčásti namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

Pudinkové cukroví nepotřebuje čas na rozležení, takže je můžete podávat na rozdíl od řady dalších druhů cukrovinek ihned po vychladnutí.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...