
Na ozdobení můžete použít i sušenou nakrájenou pomerančovou kůru, která se vyrábí z chemicky neošetřených pomerančů. Stačí ji povařit asi 10 minut ve vodě, aby vypadala jako čerstvá.
V míse smícháme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, změklé máslo, nastrouhanou citronovou kůru, pomerančovou tresť, případně i trochu pomerančového likéru a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm a nakrájíme ho na čtverečky o rozměrech asi 4 x 4 cm.
Čtverečky těsta přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut dorůžova. Upečené čtverečky necháme vychladnout.
Mezitím připravíme ledovou polevu. V misce umícháme moučkový cukr s horkou vodou a pomerančovým likérem dohladka. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme do ní ještě několik kapek horké vody. Vychladlé čtverečky přelijeme vrstvou ledové polevy, necháme ji téměř ztuhnout a na závěr čtverečky ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry.
Na ozdobení můžete použít i sušenou nakrájenou pomerančovou kůru, která se vyrábí z chemicky neošetřených pomerančů. Stačí ji povařit asi 10 minut ve vodě, aby vypadala jako čerstvá.
Načítám komentáře...