Polomáčené banánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Změklé máslo smíchejte s moukou, cukrem a žloutkem a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte z něj kouli a nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici.

2. Připravte si mlýnek s nástavcem na sušenky – máte-li na výběr z tvarů, zvolte vlnky. Zchladlé těsto postupně tlačte do mlýnku, hotové pruhy odkládejte stranou.

3. Proužky rozkrájejte na kousky o délce 5 cm a přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte asi 10 minut. Banánky by neměly zhnědnout, jen se lehce zpevnit.

4. Polovinu vychladlých banánků pomažte marmeládou a přiklopte druhou polovinou. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a slepené banánky do ní namočte. Nechte okapat na mřížce.

Poznámka k receptu

Tohle je náš vánoční trumf – cukroví z běžných surovin není náročné na zdobení a nepotřebuje čas, aby se rozleželo. Ideální, když nestíháte, ale nechcete nic ošidit.

40 kusů

odležení 1 hodina

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...