Zdobení sušenek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zdobicí sáčky naplňte různými odstíny bílkové polevy (viz TIP) a odstřihněte jim růžky. Začněte kreslit jednotlivé proužky nebo soustředné kruhy.

2. Jakmile je sušenka pokrytá polevou, vezměte silnější jehlu nebo párátko a několikrát projeďte polevou nahoru a dolů po celé délce sušenky. Díky tomu se proužky spojí a vyrobíte „zubatý“ vzor. V případě soustředných kruhů jehlu veďte od středu ke krajům, jako byste kreslili paprsky

3. Nakonec jehlou začistěte okraje - tam, kde se proužky dostatečně nespojují nebo prosvítá kousek sušenky, polevu lehce protáhněte. Jakmile je sušenka podle vašich představ, nechte polevu ztuhnout.

Poznámka k receptu

  • Místo tradičně zdobených velikonočních perníčků letos vyzkoušejte naše pruhované sušenky. Je to snazší a efektnější.
  • Cukr k bílku přidávejte raději postupně a vždy ho dobře zapracujte. Je to sice pracnější, ale lépe docílíte ideální struktury polevy. Příliš hustou polevu sice můžete rozředit pár kapkami studené vody, ale není to už ono. Směs nešlehejte, ať se do ní zbytečně nedostane vzduch, raději ji pečlivě rozetřete lžící.
  • Hotovou polevu rozdělte do misek a každou obarvěte na požadovaný odstín. Potravinářské barvy bývají dost koncentrované, raději je přidávejte párátkem v malém množství a pokaždé dobře promíchejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...