Plněné kokosové mušle

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kousky změklého tuku utřeme do pěny za postupného přidávání sorbitu. Do pěny vešleháme vejce a vmícháme prosátou mouku promíchanou se sodou a kokosovou moučkou. Připravíme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu hodinu rozležet.

Formičky na mušle vymažeme trochou tuku, do každé dáme kousek těsta a prsty ho dobře přitiskneme na dno a boky formičky tak, aby ve středu zůstala prohlubeň. Formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 7 - 8 minut. Horké mušle vyklopíme z formiček a necháme vychladnout (pokud je nebudeme plnit hned, uložíme je po vychladnutí na suchém chladném místě).

V míse vyšleháme kousky změklého másla se sorbitem. Vešleháme ricottu, přimícháme smetanu a pár kapek aroma, až vznikne hladký krém. Naplníme jím polovinu mušlí, které překryjeme zbylými mušlemi a mírně je přimáčkneme.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete mušličky poprášit sorbitem.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...