Perníčky I

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. vejce rozšlehejte s medem a spolu se změklým máslem je přidejte k sypkým surovinám. Vypracujte pevné, lesklé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici. Pak ho vyválejte na plát silný asi 3mm a vykrájejte požadované tvary. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut v troubě předehřáté na 160°c. Po vyndání je ihned potřete rozšlehaným žloutkem.

2. Než perníčky zchladnou, připravte polevu: cukr třikrát prosejte do misky, přidejte bílek a citronovou štávu a lžící nebo metličkou utřete dohladka. Polevu přendejte do zdobicího sáčku a perníčky ozdobte.

Poznámka k receptu

Každá rodina má svůj vlastní recept. Přesto vyzkoušejte perníčky od naší food stylistky Kláry. Nejen že báječně chutnají i bez uležení, ale i nádherně vypadají.

asi 2 plechy

odležení 1 hodina

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...