Pepparkakor

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V kastrůlku rozpusťte máslo, nechte trochu zchladnout a nalijte do mísy. Přidejte med, cukr a promíchejte.

2. Mouku prosejte s kořením, solí a sodou, přidejte k máslu s cukrem, nastrouhejte citronovou kůru a přilijte vodu.

3. Rukama zpracujte těsto, vytvarujte váleček, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

4. Druhý den těsto po částech vyválejte na tenký plát, vykrajujte tvary a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C.

Poznámka k receptu

  • Takhle voní Vánoce ve Švédsku. Hodně kořeněných chutí, sladký med a osvěžující vůně citronové kůry vás na chvilku odvanou na daleký sever.
  • Nutné počítat s odležením těsta přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...