Oříšky v karamelu

Seznam surovin

  • cukr krupice 250 gramů
  • ořechy lískové 200 gramů ((lze použít i loupané mandle nebo jiné ořechy, např. vlašské, para, pekanové, makadamové))
  • voda 2,5 decilitru
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na hlubší pánvičku nebo do kastrolu se silným dnem a z materiálu, který dobře vodí teplo, nalijeme vodu. Přisypeme krupicový cukr a pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí. Směs dále vaříme bez pokličky, protože se všechna voda musí opět odpařit. Za stálého míchání pomalu zahříváme a přitom cukr, který se uchytil na stěnách pánve nebo kastrolu, pečlivě stíráme, jinak by se připálil. Jakmile karamel získá slabě hnědou barvu a začne hezky vonět, odstavíme ho ihned z ohně, aby se nezačal připalovat. Připravené vychladlé lískové oříšky nasypeme do horkého karamelu a dobře promícháme, aby se všechny oříšky dobře ze všech stran karamelem obalily.

Větší plech vyložíme papírem na pečení nebo alobalem. Lžičkou odebíráme z horké ořechovo – karamelové hmoty menší kousky a na plechu z nich utvoříme malé úhledné hromádky. Necháme je dobře ztuhnout a pak je opatrně z plechu odloupneme.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...