Ořechová kolečka II

Seznam surovin

Na nádivku:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme máslo ohřáté na pokojovou teplotu, žloutky a citronovou kůru a rychle vypracujeme hladké tužší těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu hodinu (nebo i přes noc) odpočinout. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka (s hladkým nebo vroubkovaným okrajem). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova. Upečené kolečka přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Mleté ořechy smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem. Přilijeme mléko nebo smetanu a podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Vše dobře promícháme a nádivku případně ještě ochutíme rumem.

Vychladlá kolečka slepíme po dvou připravenou ořechovou nádivkou a přelijeme je čokoládovou polevou rozehřátou ve vodní lázni. Než poleva ztuhne, ozdobíme každé kolečko čtvrtkou ořechu a necháme polevu zcela zaschnout.

Poznámka k receptu

Nádivka bude stejně výborná, když vyměníte ořechy za mleté mandle. Kolečka pak ozdobte půlkami mandlí.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...