Nugát s čokoládovou polevou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku nasucho zvolna za stálého míchání opražíme mleté oříšky. Když začnou vonět, zalijeme je smetanou a pozvolna vaříme (asi 10 minut). Přecedíme je přes jemné sítko, do smetany přidáme cukr a zvolna ji svaříme asi na 0,5 dl.

Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť opatrně rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Do každé čokolády přimícháme polovinu svařené smetany a másla a vymícháme na hladký krém.

Vhodnou formu vyložíme dvojitě fólií a střídavě ve vrstvách do ní plníme obě čokoládové hmoty. Naplněnou formu vložíme do chladničky a nugát necháme asi 8 hodin ztuhnout. Pak ho vyjmeme z formy, horní plochu potřeme rozehřátou polevou a po ztuhnutí nugát nakrájíme.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...