Norimberské slepované keksy

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Marcipán nakrájíme na kousky a rozmělníme ho s krupicovým cukrem. V míse smícháme mouku, tuk, rozmělněný marcipán, žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a vykrájíme z něj formičkou kytičky nebo jiné tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.

Polovinu bílku rozmícháme s moučkovým cukrem a kořením a potřeme jím polovinu vykrájených kousků, na které ještě položíme proužky kůry. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova asi 10 minut (nepotřené kousky budou upečené o trochu dříve).

Na náplň smícháme rozpuštěnou bílou čokoládu se změklým máslem a mandlemi a vychladlé cukroví slepíme touto náplní (vždy potřený a nepotřený kousek).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...