Marokánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci smícháme mléko s cukrem a máslem a směs přivedeme k varu. Přidáme med, nasekané mandle (buráky), nakrájené kandované ovoce, rozinky a nasekanou pomerančovou kůru a krátce povaříme. Po částečném zchladnutí do hmoty vmícháme hladkou mouku.

Mokrýma rukama utvoříme z hmoty placičky a rozložíme je na vymazaný plech pokrytý papírem na pečení (nebo ještě teplou hmotu nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a hromádky rozmáčkneme mokrou rukou). Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 – 15 minut.

Upečené marokánky necháme vychladnout a pak hladké spodní části potáhneme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...