Marcipánové slzičky

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme změklé máslo s javorovým sirupem, vanilinovým cukrem a citronovou kůrou do pěny, do které jedno po druhém zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a třetinu této směsi vmícháme do máslové hmoty. Přidáme strouhané mandle a po malých částech vmícháme zbylou směs mouky s práškem do pečiva. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj formičkou slzičky, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečené slzičky necháme vychladnout na rovné podložce.

Marcipán propracujeme s 25 g moučkového cukru na hladkou hmotu. Zbylým cukrem poprášíme vál, marcipán na něm rozválíme na plát a vypíchneme z něj stejné slzičky, jako z těsta. Vždy dvě slzičky z těsta k sobě slepíme marcipánovou slzičkou, namočíme je zčásti v rozehřáté čokoládové polevě a než poleva zcela ztuhne, ozdobíme slzičky ještě barevným cukrovým sypáním a necháme polevu zaschnout.

Poznámka k receptu

Javorový sirup seženete nejlépe v prodejnách zdravé výživy. Můžete ho případně nahradit medem.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...