MARCIPÁNOVÉ KOSTKY ALIAS MANDLOVÉ HŘÍBEČKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mandle rozmixujte na hladký prášek a promíchejte je s cukrem. Bílek prošlehejte vidličkou, aby se lehce napěnil, a postupně ho přilévejte k mandlím a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. To se nesmí drobit, nesmí ale ani příliš lepit.

2. Těsto rozdělte na dva díly a do jednoho zapracujte kakao (kdyby kakao marcipán příliš vysušilo, přidejte trochu bílku) a důkladně propracujte. Každé těsto vyválejte na silnější placku a rozkrájejte na kostičky.

3. Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu a obalte v ní kakaové kostky. Odložte je na plech vyložený pečicím papírem, ozdobte je nasekanými přírodními mandlemi a nechte ztuhnout. Pak rozehřejte tmavou čokoládu, obalte v ní světlé kostky, ozdobte nasekanými loupanými mandlemi a přidejte na plech.

Poznámka k receptu

Nepečené cukroví z talířů vždycky zmizí jako první, zvlášť v případě kvalitního marcipánu. Stojí za to, vyrobit vlastní, pokud vás ale tlačí čas, sáhněte klidně po kupovaném. Efektní kostičky budou hotové v cuku letu.

asi 500 g marcipánu

tuhnutí přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...