Marcipánová psaníčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, mleté mandle, změklý tuk, cukr, kakao a mandlový likér a vypracujeme hladké těsto.

Asi 15 g marcipánu obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a odložíme stranou. Zbylý marcipán propracujeme se sušeným mlékem a utvoříme z něj váleček, který nakrájíme asi na 30 plátků.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverečky. Do středu každého položíme plátek marcipánu, rohy těsta přehneme do středu a okraje k sobě přitiskneme. Takto vytvořená psaníčka rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Po vychladnutí do středu každého psaníčka přimáčkneme kuličku z obarveného červeného marcipánu.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...