Mandlové slzičky

Seznam surovin

Na krém:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, mandlí, soli, změklého másla a žloutku vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet asi hodinu v chladu. Mezitím ve skleněné misce smícháme mléko a drobně nakrájený marcipán, misku zakryjeme fólií a směs necháme v mikrovlnné troubě přejít varem.

Přelijeme ji do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud se marcipán nerozpustí. Pak misku na chvilku postavíme do studené vody a směs necháme za stálého míchání částečně zchladnout. Přišleháme žloutek, misku znovu ponoříme do horké vodní lázně a krém mícháme do zhoustnutí. Misku vyjmeme z vody a do krému vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkou slzičky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme je dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C.

Necháme je trochu zchladnout, pak polovinu z nich potřeme bílkem rozmíchaným s medem, posypeme plátky mandlí a dopečeme je dozlatova. Slzičky necháme vychladnout na rovné podložce a na závěr je slepíme po dvou (hladké a sypané mandlemi) krémem a necháme uležet.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...