Mandlové rohlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutek, moučkový cukr a mleté mandle a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak ho necháme ohřát na pokojovou teplotu (těsto se lépe tvaruje), utvoříme z něj několik válečků, které nakrájíme na kousky, každý vytvarujeme do malého válečku a stočíme ho do rohlíčku. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 - 12 minut.

Ještě teplé upečené rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (nebo v moučkovém cukru ovoněném pravou vanilkou) a necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...