Luxusní kokosky

Seznam surovin

Na kokosky:

Na sušenky:

Na marmeládu:

  • ananas 200 gramů (rozmixovaná dužnina)
  • cukr 50 gramů
  • zázvor 1/2 lžičky (čerstvý, nastrouhaný )

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme kokosky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a přišleháme do něj cukr. Sníh přemístíme do kovové misky, vložíme ji do teplé vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Na závěr do sněhu vmícháme kokos a citronovou kůru. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme lžičkou ze sněhu malé pusinky, vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 – 20 minut dorůžova. Hotové kokosky ihned odlepíme z plechu a necháme vychladnout.

V malém kastrůlku svaříme ananasovou dřeň s cukrem a nastrouhaným čerstvým zázvorem do zhoustnutí a necháme vychladnout.

Všechny suroviny na sušenky smícháme v míse a vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj kolečka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 150 °C pečeme asi 15 minut dorůžova.
Upečené sušenky necháme krátce vychladnout, pak je potřeme marmeládou a každou přiklopíme kokoskou. Na závěr každý kousek ozdobíme plátkem kandovaného ovoce, které přilepíme pomocí bílé čokoládové polevy rozehřáté ve vodní lázni.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...