Kořeněná perníková srdíčka

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku s cukrem, práškem do perníku, citronovou kůrou, mletou skořicí, zázvorem, pepřem a špetkou soli. Přidáme změklé máslo se žloutky a nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi jako stéblo, vykrojíme z něj sudý počet srdíček a v polovině z nich vykrojíme ještě ve středu malé srdíčko. Všechny tvary přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Pak srdíčka ihned přeložíme pomocí plochého tenkého nože na rovnou podložku a necháme je vychladnout.

V malém kastrůlku promícháme švestkovou marmeládu s vínem a medem, zvolna povaříme asi 10 minut, přelijeme do misky a náplň necháme prochladnout. Upečená vychladlá srdíčka slepíme po dvou ochucenou marmeládou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) a na závěr je pomocí kornoutku stočeného z trojúhelníku z papíru na pečení ozdobíme tenkou linkou rozehřáté bílé čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Nechte srdíčka několik dnů rozležet v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...