Koňakové štamprle

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tuk nakrájíme a necháme rozpustit (nejlépe v mikrovlnné troubě). Pak k němu přisypeme prosátý moučkový cukr, sušené mléko, kakao a bramborovou moučku a vše důkladně promícháme, až vznikne hladká hmota, kterou na závěr dochutíme rumem. Připravenou hmotu nalijeme do malých vychlazených formiček ve tvaru „štamprlí“, rozlijeme ji po stěnách a ihned vylijeme. Tím se utvoří skořápka, kterou necháme ve formičkách v chladu ztuhnout.

Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky, rozehřejeme ji ve vodní lázni, nalijeme ji na rovnou podložku nebo na plech, povrch uhladíme a čokoládu necháme dobře ztuhnout. Mezitím smícháme smetanu s vaječným koňakem (likérem).

Ze ztuhlého čokoládového plátu vykrájíme kulatým vypichovátkem kolečka o stejném průměru, jako širší části formiček na štamprle. Čokoládové štamprle opatrně vyklopíme z formiček a naplníme je ochucenou smetanou. Každou naplněnou štamprli přilepíme na užším konci pomocí rozehřáté čokolády na čokoládové kolečko a necháme ztuhnout v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...