Kokosové košíčky

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku, strouhaný kokos a cukr nasypeme na vál, přidáme rozdrobený tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odležet.

Odleželé těsto rozdělíme na malé kousky a vmáčkneme je do teflonových formiček na košíčky. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 - 15 minut dorůžova. Ještě horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

Zatímco se košíčky pečou, rozdrtíme piškoty válečkem, v misce je dobře propracujeme se změklým máslem, najemno nasekanými rozinkami, cukrem a rumem.

Na dno každého košíčku dáme malou lžičku rybízové marmelády, doplníme je připravenou ořechovou náplní a povrch uhladíme.

Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji spolu s tukem v kovové misce postavené na kastrůlkem s horkou vodou a rozmícháme dohladka. Vršek košíčků namočíme v rozehřáté čokoládě a pak hned v nastrouhaném kokosu a necháme je ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...