Kokosová kolečka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mírně nahřáté máslo ušleháme s prosátým moučkovým cukrem do jemné pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Pak za stálého šlehání přidáme jeden po druhém žloutky a pak vešleháme jemně nastrouhanou citronovou kůru a trochu teplého mléka, aby hmota nebyla příliš tuhá. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku se strouhaným kokosem a krátce promícháme vařečkou.

Těsto po menších částech naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kolečka s prázdným středem v dostatečném odstupu od sebe (aby se kolečka nespekla k sobě). Kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, upečeme je dozlatova a necháme vychladnout.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ve vodní lázni. Půlku každého vychladlého kolečka namočíme do horké čokolády, posypeme ho kokosem a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...